2013. augusztus 4., vasárnap

Ma, hajnali ötkor

a Mars 6 foknyira északkeletre, a Jupiter pedig 5 fok távolságban északnyugatra állt a Holdtól. Mindkettő együttállásnak fogható föl, és ez az állás a következő
szimbolikával bír.
Hold – Mars konjunkció
A lelkierő fontosságát és az érzelmeket követő akarat jelentőségét emeli ki  a kapcsolat. A tüzes és vizes elv egyesülése szenvedélyt, izzó lelkivilágot, erős ösztönösséget, hangulatváltozásokat, otthonteremtési feladatokat, kockázatvállalást jelent, de érzékenységet, sértődékenységet, önérzetet, elhamarkodottságot, önfejűséget is mutathat. Az önérvényesítő akarat a lélek- és ösztönvilág parancsait teljesíti.
 Feladat a Mars titokfeltáró és szellemépítő képességeivel a lélek és anyai teremtés erőit felhasználva a tűz és víz energiájával megszülettetni magunkban az Újat.
Hold – Jupiter konjunkció
A lélek és a kozmikus törvény összekapcsolódásának belső igényét, törekvését illetve feladatát jelöli a két elv fényszögkapcsolata. Felerősödik, feldúsul az álom- és fantáziavilág. Az emberszeretet, segíteni akarás, gyógyítói hajlamok, lélekkutatás, optimizmus, tisztesség, otthonteremtési vágy mellett megjelenhetnek belső törvénytelenségből fakadó lelki zavarok is.
Az anyai teremtés a belső kozmosz törvényességét kell, hogy megalkossa az Univerzumban uralkodó rend mintájára.  A lélek lágy talajára kell felépíteni a szeretet bölcsességét .

***   ***   ***
Ecco!
Íme, az életem.
Nagy itt a suhanás, rohanás,
percek az ajtón belépnek,
átalfutnak a szobán, s
az ablakon kilépnek.
Öngyilkos percek és órák.
Barátoknak, szerelmeknek
emléke jön már csak hozzám,
és távoznak, ugyanazon az úton,
merre percek, órák, napok mennek.
Egyvalami nem hagy el engem,
nem hagy cserben, félben, szerben:
a szomorú nyomorúság.
Minden egyéb igen:
nem szól szám, mégis
fáj a fejem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése