2013. augusztus 6., kedd

HIROSHIMA és a Nukleáris Fegyverek Betiltásáért folyó harc NAPJÁN

Szakura no Hana japán kislány születési jellemrajza

"A város, amelyet olyan tisztán láttunk a napfényben,
egyszerre egy ronda füstfolttá változott.
Teljesen eltűnt a füst- és tűztakaró alatt"
Paul Warfield Tibbets


Szakura no Hana (Cseresznyevirág) 1945. augusztus hatodikán hétfőn reggel, nyolc óra tizenhárom perckor született Hiroshima városában.
Két perccel és tizenhét másodperccel születése után a város fölött vakító, kékesfehér fény lobbant, majd mennydörgés következett, és egy szépséges gombafelhő szökött az ég felé: 600 méter magasan a föld felszíne fölött felrobbant a Little Boynak elnevezett atombomba.
Szakura no Hana egy perc múlva köddé, semmivé vált, pedig…
Pedig a Nap akkor, a gyermek születésekor, saját jegyében állt derűsen, vidáman, büszkén, nagy- és nemeslelkűen, jóindulatúan, önérzetesen és szenvedélyesen: a kislány ily módon nyilvánulhatott volna meg, úgy tíz valahány esztendő múlva.
A szép Hold a Rák jegyében állt, ettől Szakura no Hana erősen érzelmes, házias, gondoskodó, együttérző, szerény, élénk fantáziájú, otthon- és családcentrikus lett volna, ha az a gombafelhő nem érkezik.
A Mars tüze felgyorsíthatta volna gondolkodási, értelmi készségeit és ezzel együtt a kommunikációs megnyilvánulásokat, és minthogy a Vénusz is az Ikrek jegyében állt, e jegyben a Vénusz az újszülöttet a szépség hírnökévé tehette volna. Erős kapcsolatteremtő képesség, hűség, helyesen mérlegelő értelem, élénk, jó üzleti érzék, erős kommunikációs vágy jellemzi az Ikrek jegyében álló Vénuszt: ilyen lánnyá érhetett volna a drága, semmivé vált kis Szakura no Hana.
A Mars állása (az Ikrek jegyében állt az is) a fizikai erőket szellemi energiává alakította volna, az aktivitást gondolati, értelmi célok motiválták volna felnőttkorában.
(Mennyi volna egy mondatban!)
A Jupiter a Hold uralma alatt segítőkész, együttérző, álmodozó, nagy képzelőerejű, okkult fogékonyságú, de mégis gyakorlatias lánnyá tette volna e kicsi lányt.
A Szaturnusz is a Hold uralma alatt állott Szakura no Hana születés-halálának percében, és a két poláris pár találkozója magában hordozta a misztikus egyesülés lehetőségét. A lélek mélységei, az eredet, ösztönvilág, otthonteremtés vizes felébe belevitte a bölcsesség szilárd anyagát. A szülőkkel, majd később a saját gyermekkel és házastárssal való otthoni légkör, viszony és helyzetek mutatják ennek konkrét megvalósítási módját annak, aki ezekbe bele mer nyitott szemmel (!) nézni. Ezek a szituációk a belső otthon és lélek külső analóg megnyilvánulásai lehettek volna.
Végül az Uránuszt nézzük, mely a Rák jegyében állott: ez az állás erősen intuitív, változékony, érzékeny lelket adományozott az újszülöttnek.
Mindez azonban mindegy lett, mert jött az atombomba.

Szakura no Hana hiroshimai kislány pontosan két perc és tizenhét másodperces volt, amikor a Little Boy 600 méteres magasságban fölrobbant, következésképpen ő semmiképpen sem lehetett bűnös a tengelyhatalmakhoz való csatlakozásban, ő biztosan nem bombázta meg alattomosan Pearl Harbort, mégis, ő is bűnhődött száznegyvenezred magával, kik szintén, többnyire ártatlanok voltak ott lent.
Talán szólni kellett volna a fedélzeti rádión Paul Warfield Tibbets-nek, az Enola Gay pilótájának, hogy odalent egy kislány épp most született, hisz Tibbets jólelkű ember volt, családszerető: a B-29-est is édesanyjáról nevezte el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése