2012. augusztus 17., péntek

Ma: lényegek és lényegtelenek


Vízparti nyaralással kezdi 11. évadját a Gödör Klub

Új korszak kezdődik a Gödör Klub életében: Gödör Kemping – a Gödör első természetközeli fesztiválja és közös nyaralása augusztusban Agárdon, a Velencei-tó partján; ősztől új, állandó budapesti helyszín, ahol az idén 10 éves összművészeti központ és közösségi tér fél éves szünet után folytatja működését.

A Gödör Klub szűk évtized után, 2012. január végén kiköltözött névadó helyéről, az Erzsébet téri gödörből. Az elmúlt hónapokban ideiglenes budapesti helyszínén a lakásszínházak hagyományait követve, Gödörbújócskára keresztelt irodalmi szalont tartott, Marosvásárhelyen kortárs képzőművészeti kiállítást szervezett. Ősztől a Klub új helyen, a Király utca 8-10. alatt található Central Passage-ban folytatja működését, de előtte még közösségi nyaralásra hívja a közönségét.

Gödör Kemping - 2012. augusztus 21—26, Agárd
A Gödör Klub megrendezi első szabadtéri, család- és gyerekbarát nyári fesztiválját, a Gödör Kempinget Budapesttől alig 60 km-re, a tiszta vizű Velencei-tó 500 méteres partszakasszal rendelkező strandján, az agárdi Park Strand Kempingben.
A Gödör Kemping a Gödrös hagyományokra alapozva egy összművészeti, közösségi és természetközeli fesztivál lesz, mely a Klub legsikeresebb produkcióiból ad ízelítőt. A tópartra költözik a Világgödör, a Jazzgödör, a Spicc Stúdió, a Spicc Színpad, a Táncház, a D’Watt, az Athe Sam, a Balkan Beats, a Willany Leó Táncműhely, a ZöldGödör és a CivilGödör.

***   ***   ***
Minden embernek képesnek kéne lennie arra, hogy még ha átvágott torokkal fekszik is egy domb alján, és arra jön egy gyönyörű lány, méltóságteljesen, kecsesen, szépen, korsóval a fején vagy a vállán, felkönyököljön és úgy nézzen utána, míg el nem halad.
Minden embernek képesnek kéne lennie arra, hogy ha holt lélekként kopogtat a Mennyország bejáratán, de meglátja odalent a Firenze főterén álló Dávid szobrot, föltámadva visszatérjen alaposabban tanulmányozni azt.
Minden embernek képesnek kéne lennie arra, hogy midőn ott álla Nirvána kapujában, és a Buddha épp invitálja: „Testvérem, miért nem lépsz be?”, de észrevesz a háta mögött egy gyönyörű lányt vagy egy Botticelli képet, visszaforduljon.
Azt hiszem, eljutottam a képességnek erre a fokára…

***   ***   ***
Öreg Tücsök! Hegedűs barátom!
Már csak mi vagyunk hűek a dalban.
Mi mondjuk már csak makacsul, hogy
mennyi öröm, mennyi szépség és
hány szerelem van a buranoi partban.
Öreg Tücsök! Hegedűs barátom!
Rég nem jártam már arra! Úgy
elmennék Velencébe! De nem pirkad
több szerelem-hajnal!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése